Magnerot/Despre Magnerot

MAGNEROT PROSPECT

Când ești stresat, devii stresant!

Magnerot®: Magneziu 500 mg, 50 capsule dihidrat - WÖRWAG Pharma

Ce este Magnerot?

Magnerot® combate rapid stresul, oboseala cronică și epuizarea. Magnerot® conține orotat de magneziu, care se absoarbe rapid în organism și te ajută să depășești perioadele de suprasolicitare.

Când luăm Magnerot®?

Magnerot® este indicat în profilaxia infarctului miocardic și necrozei miocardice, în tratamentul anginei pectorale, dacă aceste afecţiuni sunt determinate de carenţa de magneziu, arteroscleroză, stenocardie, arterită și arteriolită, tulburări ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Ce conține Magnerot®?

Substanţa activă este orotatul de magneziu dihidrat.
Fiecare comprimat conţine orotat de magneziu dihidrat 500 mg (echivalent a 2,7 mEq, 1,35 mmol sau 32,8 mg magneziu).
Forma farmaceutică: Comprimate de culoare albă, rotunde, plate.

Cum se administrează Magnerot®?

Se administrează timp de o săptămână câte 2 comprimate Magnerot® (1 g orotat de magneziu dihidrat) de 3 ori pe zi, pentru refacerea depozitelor de magneziu, apoi 2-3 comprimate Magnerot® (1-1,5 g orotat de magneziu dihidrat) pe zi. Comprimatele trebuie administrate cu puţină apă. Durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 6 săptămâni. Magnerot poate fi administrat și timp mai îndelungat.

1 săptămână

2 comprimate

3 ori/zi

cu puțină apă

Descarcă prospectul

Știați că…

…orotatul de magneziu
scade nivelul colesterolului?

…orotatul de magneziu inhibă
procesul de ateroscleroză?

…orotatul de magneziu crește
elasticitatea arterelor?

Magnerot – contraindicatii

Magnerot® nu trebuie utilizat dacă există hipersensibilitate cunoscută la substanţa activă și la oricare dintre excipi- enţii produsului. De asemenea, Magnerot® nu trebuie utilizat dacă funcţia renală este afectată sau în prezenţa diatezei litiazice renale (calculi urinari alcătuiţi din fosfat de calciu, magneziu, amoniu).

Interacţiuni cu alte produse medicamentoase:
Dacă este utilizat concomitent cu produse ce conţin fier, trebuie luat în considerare faptul că magneziul poate afecta absorbţia de fier. În acest caz se indică respectarea unui interval de 2-3 ore între administrarea de produse ce conţin magneziu sau fier. Același lucrul este valabil pentru administrarea concomitentă a tetraciclinelor și a florurii de sodiu.

Sarcina și alăptarea:
Utilizarea Magnerot® în perioada de sarcină sau alăptare nu este contraindicată. Dimpotrivă, administrarea de produse ce conţin magneziu este indicată în această perioadă.

Magnerot – reacţii adverse:

Administrarea unor doze mari poate cauza apariţia scaunelor moi sau a diareei, ce dispar după reducerea dozei zilnice administrate.

Supradozaj:
Dacă funcţia renală este indemnă, intoxicaţiile cu magneziu apar foarte rar, iar în cazul administrării Magnerot® sunt puţin probabile.

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG
Calwer Str. 7, 71034 Boblingen, Germania

4806/2004/01-08

Acest prospect a fost aprobat în Aprilie, 2019.

Acest medicament conține orotat de magneziu și se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.