Orotatul de magneziu

Ce este orotatul de magneziu?

Dr. Hans Alfred Nieper este cel care a descris și a studiat orotatul de magneziu, potasiu, calciu, litiu și zinc. Medicul a studiat la Universitățile din Mainz, Freiberg și Hamburg și a fost mulți ani directorul spitalului din Hanovra, unde a tratat cu predilecție pacienți cu cancer, boli cardiovasculare, diabet și scleroză multiplă.
Concluziile în urma cercetărilor sale au fost că Orotatul de magneziu scade nivelul colesterolului și inhibă procesul de ateroscleroză. Acidul orotic transportă magneziul intracelular, iar Orotatul de magneziu îmbunătățește elasticitatea arterelor, scăzând astfel tensiunea arterială. Tot Orotatul de magneziu este cel care crește performanța cordului, inclusiv la sportivii de performanță.

O cantitate mică de magneziu elementar este suficientă pentru a fi eficace atunci când este distribuită în organism sub forma orotatului de magneziu.

Datorită proprietății sale
de a stimula creșterea,
acidul orotic a primit denumirea
de “Vitamina B13″.

Beneficii orotat de magneziu

Întrebat care este cea mai bună cale de administrare a mineralelor, Dr. Hans Alfred Nieper a răspuns: “încercați Orotații!”

Orotații sunt componenți ai sistemului natural de transport al electroliților in corp, iar acidul orotic este un protector celular la ischemie. El stimulează refacerea celulară și crește rezistența la ischemie.